Probleem met koppelingspositiesensoren

✓ 2 jaar garantie

✓ Vaste, eerlijke prijzen

✓ DSG-revisie

Heeft u ook een probleem met koppelingspositiesensoren in DSG DQ381? U bent niet de enige. Dit is een veelvoorkomend euvel dat veel automobilisten treft. Om het probleem met de koppelingspositiesensoren permanent op te lossen, moet de Transmission Control Unit (TCU) van mechatronica gereviseerd worden. ABS-Stuurapparaten, strategisch gevestigd in Beverwijk, heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke uitdagingen. Als pionier in de wereld van auto-elektronica staan wij voor u klaar om elk probleem aan te pakken.

Impact van defecte koppelingspositiesensoren

Steeds vaker komen we auto’s tegen met een defecte DSG 7 DQ381 versnellingsbak, die foutcodes P173500 en P173600 genereert. Deze codes hebben betrekking op koppelingspositiesensoren. Een soortgelijk probleem doet zich voor bij DSG DQ500-versnellingsbakken. Een probleem met koppelingspositiesensoren in DSG mag dan wel klein lijken, maar kan de voorbode zijn van grotere, meer complexe problemen. Daarom is een goede diagnose erg belangrijk. En hier is het altijd het allerbelangrijkste om eerst een garage of dealer de foutcodes te laten uitlezen. Op basis hiervan kan de TCU worden gekwalificeerd voor reparatie of revisie.

Als u een van de volgende fouten heeft, neem dan contact met ons op:

 • 10666 / P173500 / P1735 Clutch position sensor 1
 • 10668 / P173600 / P1736 Clutch position sensor 2
 • P0850-00 Defective P/N signal
 • P060700 (10660) ECU function faulty
 • P0607 Regelmodule onjuiste werking
 • P0716 Transmission input speed sensor (G182) implausible signal
 • P0715 (17099) – input shaft speed sensor G182 – electrical circuit failure
 • P071600 (17100) – input shaft speed sensor G182 – unreliable signal
 • P1727 (P172700) – Versnellingsbak (Rijrichting niet logisch)

In dit geval is uw stuurapparaat DSG kapot. Te lang wachten met DSG reparatie kan leiden tot ernstige transmissieproblemen. In het ergste geval moeten deze opgelost worden door een nieuwe DSG of TCU. Ook in dit geval kunnen wij u helpen. Bij een andere TCU klonen, we zetten het oude apparaatgeheugen over naar het nieuwe apparaat zodat alle informatie goed overkomt. Het is dus essentieel om tijdig te handelen om verdere complicaties en extra kosten te voorkomen. Bij ABS-Stuurapparaten combineren we onze technische expertise met state-of-the-art technologie om u de best mogelijke oplossing te bieden.

Heeft u een reparatie nodig?

Laat uw auto-onderdelen reviseren door ons

Of u nu rijdt in een Volkswagen, Audi, Seat, Skoda een probleem met de koppelingspositiesensoren vereist deskundige aanpak. Als specialist in auto-elektronica zijn wij vertrouwd met een breed scala aan materialen en technieken. Wacht niet tot het te laat is; laat uw auto-onderdelen tijdig reviseren en geniet weer van een feilloze rijervaring. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of passend advies.

Vul het contact formulier hier in


  Voer volgende code in captcha

  Heeft u nog meer vragen?