Storing op het instrumentenpaneel van uw Ford Focus en Renault

Display Renault
FORD_display_focus_cmax_kuga_2008-2010

Geeft het instrumentenpaneel van uw Ford Focus, Renault Scenic II of Espace IV een foutmelding aan? Dan is het heel goed mogelijk is dat er een storing is tussen de canbus-modules in het instrumentenpaneel van uw Ford of Renault. Door uw instrumentenpaneel naar de experts van ABS-Stuurapparaten in Beverwijk kunnen wij deze foutmelding in uw voertuig te verhelpen.

Wij verhelpen de canbus-storing in het instrumentenpaneel van uw Renault Scenic II, Espace IV of Ford Focus

De Renault Scenic, Escape en Ford Focus staan bekend om soldeerverbindingen van matige kwaliteit in de tellers. De reden hiervoor is dat er in de soldeerverbindingen is gekozen voor minder lood dan gebruikelijk is voor soldeertin vanwege het milieu. Het nadeel hiervan is dat het soldeertin minder stevig is dan tin uit andere of oudere modellen. Met name trillingen in uw auto leiden tot haarscheurtjes in de tinnen verbindingen van het instrumentenpaneel van de Ford Focus of de Renault, met een canbus-storing tot gevolg. Wij zijn uw auto-elektronicaspecialist en helpen u graag met het verhelpen van dit probleem. Onze experts zoeken de bron van de canbus-storing in het instrumentenpaneel van uw Renault of Ford Focus op en zorgen ervoor dat de verbindingen worden hersteld. Uiteraard zijn wij ook uw partner voor alle andere display-problemen van uw wagen. Niet alleen helpen wij bij een canbus-storing in uw instrumentenpaneel, maar ook wanneer de rem vastzit van uw Ford Focus helpen wij u graag. Zo kunt u weer veilig en comfortabel de weg op met uw wagen.

:: Klik hier om naar de Onderdelen Catalogus te gaan


Instrumentenpanelen van Ford Focus II

Ford Focus-auto’s geproduceerd tussen 2004 en 2010, hebben vaak problemen met de instrumentenpanelen. Door de defecte display kan de auto niet meer starten of soms reageert de auto niet op het gaspedaal. Het is ook mogelijk om diverse storingen aan te geven die helemaal niet bestaan.

De signalen die vanuit het instrumentenpaneel naar de ECU (electronic control unit) worden gestuurd, bereiken de bestemming niet, met alle gevolgen van dien. Als het display niet volledig functioneel is, verschijnen de volgende fouten tijdens de diagnose: U0001 CAN-communicatiebus met hoge snelheid, U0140 communicatieverlies met Body Control Module, U1900 (CAN) gegevensprobleem communicatiebus, U2510 CAN-busfout.

Instrumentenpanelen van Renault Scenic II en Espace IV

Vaak begint de storing met het flikkeren van de achtergrondverlichting op het cluster en vervolgens met tussenpozen helemaal niet meer. Interne fouten met het cluster kunnen ervoor zorgen dat het dashboardcluster in dit stadium ook niet volledig opstart.

Wanneer het instrumentenpaneel wordt ingeschakeld en de achtergrondverlichting werkt, merkt u mogelijk dat de klok en de MPG/bereikinformatie zichzelf willekeurig resetten.
Met al deze fouten die van tijd tot tijd van aard zijn, zult u merken dat de defecten uiteindelijk permanent worden en het dashboardcluster onbruikbaar wordt.

:: Klik hier om naar de Onderdelen Catalogus te gaan


 

DE MEEST VOORKOMENDE FOUTCODES:

Renault Scenic II Espace IV

 • knipperen van het instrumentenpaneel
 • totaal uitval
 • km stand springt met 10.000 km omhoog
 • dagteller springt op 0 km
 • tijds klokje springt regelmatig op 0:00 uur
 • storingsmeldingen die niet kloppen

Ford Focus II

 • U0001 High-speed CAN-bus functie foutief
 • U0140 Geen communicatie met carrosserieregelmodule
 • U1900 (CAN) Communication Bus Data Fault
 • U2510 Storing CAN-bus

ONZE OPLOSSING

Een vervanging door de dealer is erg duur, vereist programmering van het voertuig tegen extra kosten.

We bieden een betere oplossing: we kunnen uw originele instrumentenpaneel repareren, met behoud van alle coderingsinformatie, tegen een fractie van de aanschafkosten.

WILT U EEN DEFECTE TCU AANBIEDEN?

 • Verpak het apparaat en stuur het per post naar ABS-Stuurapparaten
 • Stuur het ingevulde REPARATIEFORMULIER mee

Neem contact op met onze experts

Wilt u zo snel mogelijk af van de canbus-storing op het instrumentenpaneel van uw Ford Focus, Renault Scenic II of Espace IV? Neem dan contact op met onze experts. Wij lossen graag de problemen aan uw voertuig op. Stel uw vragen of plan een afspraak bij ABS-Stuurapparaten in. Bel hiervoor naar +31 687 120 809, of stuur een e-mail naar info@abstuurapparaten.nl. Onze monteurs kijken ernaar uit om u te helpen met uw autoproblemen.

Contact:

 • TIMMERWERF 57A,
  1969 NJ HEEMSKERK