4,9/5 Google Reviews

2 jaar garantie

Reparatie binnen 1-3 dagen

Duurzame oplossing

Durashift Probleemoplossing: Reparatiegids voor Ford Fusion, Fiesta en Mazda 2

Het Durashiftsysteem is een zogenoemde gerobotiseerde handgeschakelde versnellingsbak toegepast in Ford Fusion, Fiesta en Mazda 2. Het Durashiftsysteem bestaat uit 2 onderdelen de (TCU) koppelingsactuator en de schakelmotoren.

Koppelingsactuator Durashift-versnellingsbak is zeer problematisch. Een veelvoorkomende interne storing van deze actuator zorgt ervoor dat de versnellingsbak vastloopt in een versnelling, en wanneer u de auto uitzet en vervolgens opnieuw probeert te starten, zult u merken dat de motor weigert te starten, dit komt omdat de versnellingsbakactuator niet neutraal kan selecteren.

Het waarschuwingsbericht ‘Transmissiefout’ zal op het instrumentenpaneel verschijnen en er zal ‘N’ op het versnellingsdisplay knipperen of er zal helemaal niets worden weergegeven. Als u het voertuig met diagnostische hulpmiddelen laat scannen, krijgt u meestal de meest voorkomende foutcode van P0810- “Koppelingsactuator functionerings storing”, die niet kan worden gewist.

De meeste problemen kunnen worden verholpen door de koppelingsactuator te repareren.

Schakelmotoren - Bij een defecte schakelmotoren zal de auto niet goed of helemaal niet meer schakelen. Als u het voertuig met diagnostische hulpmiddelen laat scannen, krijgt u meestal de meest voorkomende foutcode van P0919 Gear Shift Position Control Error.

Durashift Probleemoplossing: Reparatiegids voor Ford Fusion, Fiesta en Mazda 2

 • Foutcodes

  • P0810 Clutch actuator malfunction / Koppelingsactuator functiestoring
  • P0810 Clutch Position Control Error
  • P0919 Schakel positie fout (schakelmotoren)
  • P0919 Gear Shift Position Control Error (schakelmotoren)
  • Constant ‘F’ op het display
  • Auto start niet
  • Slecht schakelen
  • geen communicatie

  We adviseren altijd eerst ECU uit te lezen

 • Onze oplossing

  De belangrijkste Auto-dealers zullen vaak proberen deze Durashift-problemen op te lossen door een dure vervangende koppelingsactuator aan te schaffen. Dit moet echter tegen extra kosten worden geprogrammeerd, wordt slechts geleverd met een korte fabrieksgarantie van één jaar.
  Onze oplossing is kosteneffectiever – een test en reparatie van uw originele koppelingsactuator met een garantie van 2 jaar en geen noodzaak voor hercodering. Tijdens de wederopbouw zullen we de diepgewortelde oorzaken uitwerken, zodat het nooit meer zal falen.

  SPOEDREPARATIE
  U kunt natuurlijk langs komen voor een SPOEDREPARATIE. We repareren defecte Durashift binnen 2 uur. Klaar terwijl u wacht! Vergeet u niet om van tevoren even contact met ons op te nemen.

Reparatieformulier

Wilt u een defect product ter reparatie aanbieden?

 • Verpak het apparaat en stuur het per post naar ABS-Stuurapparaten
 • Stuur het ingevulde REPARATIEFORMULIER mee
Reparatieformulier

Wat onze klanten zeggen...

Lees de meest recente reviews van klanten die u voorgingen.